Stageopdracht: Profiel verkleinen

PinkRoccade is een commercieel bedrijf dat de applicatie iBurgerzaken heeft ontwikkeld voor lokale overheden, waarbij je moet denken aan gemeentes. Vele zaken die burgers en ambtenaren moeten regelen bij de gemeente worden ondersteund in deze applicatie.

Er worden processen doorlopen, zoals bijvoorbeeld het verhuizingsproces of het geboorteproces. In deze processen is er heel veel data nodig. De personen worden opgezocht in een database en deze eigenschappen worden opgeslagen in het profiel. Denk aan eigenschappen als geslacht, naam, leeftijd enz. Daarnaast zijn er ook eigenschappen die onze applicatie zelf afleidt, zoals: is het een kind (ouder dan 18 jaar). Al deze eigenschappen die tijdens deze processen worden gebruikt zitten in het profiel.

De structuur van het profiel wordt bepaald door het datamodel dat is gedefinieerd in de tool waarmee de applicatie wordt ontwikkeld. De eigenschappen worden gerepresenteerd door verschillende entiteiten en hun attributen. Tussen entiteiten liggen ook relaties, zoals: een moeder en vader hebben de relatie ‘ouder’ naar hun kind.

In de loop der jaren is dit profiel erg vergroot. Dit heeft zowel vertragende gevolgen voor de softwareontwikkeling als het gebruik van de applicatie. Ook is het onderhouden van de applicatie moeilijker met een groot en complex profiel.

De opdracht is dan ook om het profiel dat wordt gebruikt in de applicatie te inventariseren en hier een overzicht van te maken. In processen zit waarschijnlijk informatie in dit profiel dat niet nodig is. Deze zaken zouden eigenlijk opgeruimd moeten worden. Het is erg lastig om uit te zoeken welke zaken worden gebruikt en welke niet. Dit zou een vervolgopdracht kunnen zijn. Dit kan doormiddel van het bekijken van het datamodel in de tool waarmee we de applicatie maken.

De nadruk ligt dus op datamodellering en netwerken inzichtelijk maken. Misschien dat er programma’s gebruikt kunnen worden om dit in beeld te brengen. Wellicht zijn er nog andere oplossingsrichtingen. Dit laten we aan jou.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
21-11-2018
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
€325 voor een derdejaarsstage €400 voor een afstudeerstage
Trefwoorden
's-Hertogenbosch, stage, software, ontwikkeling, gemeente,
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
's-Hertogenbosch, stage, software, ontwikkeling, gemeente,