Stageopdracht: Onderzoek naar Business Case bestaande producten

Onderzoek naar Business Case bestaande producten


Inleiding

De Nederlandse lokale overheden staan voor grote uitdagingen. Steeds meer taken worden gedecentraliseerd, terwijl tegelijkertijd de middelen afnemen. Tegelijkertijd zien we dat het personeel sterk vergrijst en Rijk en burgers eisen dat de dienstverlening digitaal toegankelijk wordt en online kan worden afgehandeld. Dat roept om bedrijfsvoering nieuwe stijl. Een nieuwe stijl die zich kenmerkt door efficiëntie, integraliteit en focus. Gemeenten maken daarom terecht een zakelijke afweging bij de aanschaf van nieuwe applicaties. PinkRoccade zal daarom met Business cases moeten komen om gemeenten op een zakelijke en transparante manier van de toegevoegde waarde van onze producten te overtuigen.


Opdracht

“Hoeveel waarde voegen onze modules toe bij onze klanten?” Onze modules moeten organisaties effectiever en efficiënter laten werken. Doel van de opdracht is dan ook om business cases voor onze modules te onderzoeken en cijfermatig te onderbouwen. Het bezoeken van onze klanten en onderzoek op locatie maken onderdeel uit van het praktijkonderzoek.

De informatie die uit dit onderzoek naar voren komt, moet voor PinkRoccade bruikbaar zijn tijdens verkooptrajecten en aanbestedingen.

De informatie die het praktijkonderzoek oplevert moet vertaald worden naar KPI's met daaraan gekoppeld concrete meetgegevens die getoetst zijn bij onze klanten.


Technische aspecten

Kennis van business process modeling (BPM; procesmatig beschrijven van bedrijfsprocessen) en het opbouwen van business cases is vereist. Ervaring en/of kennis van ICT is een pré.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
19-01-2018
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
HBO €400 (4e jaar) / €325 (3e jaar)
Trefwoorden
Stage, PinkRoccade Local Government, Gemeente, 's-Hertogenbosch, Business case, Economie, Bedrijfskunde MER
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
Stage, PinkRoccade Local Government, Gemeente, 's-Hertogenbosch, Business case, Economie, Bedrijfskunde MER