Stageopdracht: Interne kennisoverdracht en borging

Interne kennisoverdracht en borging

Inleiding

De businessunit Samenlevingszaken is groeiende en dat is mede te zien aan de grote instroom van Young Professionals. Het is dan ook essentieel dat alle kennis binnen de businessunit gedeeld wordt zodat iedereen over de juiste basis beschikt wat nodig is om het werk goed te doen. We zien nu dat de kennis vaak blijft ‘opgesloten’ in één hoofd.

Om andere van deze kennis te voorzien, is kennisoverdracht noodzakelijk. Dit blijkt in de praktijk soms lastig te gaan mede door een gebrek aan tijd. De businessunit Samenlevingszaken probeert hier echter wel het een en ander aan te doen zoals het plannen van avondcursussen, maar de deelname is vaak erg laag.
Onze vraag is dan ook: hoe kan dit op een andere, effectieve en efficiënte manier aangepakt worden?

Opdracht

Het opzetten en implementeren van een eigen kennisopslag en kennisdeling systeem: welke methode past het beste bij de businessunit Samenlevingszaken om kennisoverdracht tussen de professionals te realiseren en hoe kan dit op een effectieve en efficiënte manier aangepakt worden.

Technische aspecten

Wat is kennisoverdracht? Welke vormen? Waar slaan we al onze informatie op? Welke systemen zijn hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten hiervan? Dit alles in een dynamische organisatie met jong personeel en een focus op doorgroeien en ontwikkelen.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
25-09-2018
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
Basis/Middelbaar onderwijs
Salaris
Trefwoorden
Stage, Pinkroccade Local Government, HBO, Samenlevingszaken, kennisoverdracht
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
Stage, Pinkroccade Local Government, HBO, Samenlevingszaken, kennisoverdracht