Stageopdracht: Gemeentelijke processen optimaal digitaliseren met iZaaksuite

Inleiding

iZaaksuite bestaat uit een aantal modules om gemeenten te ondersteunen in hun werkprocessen. iZaaksuite is dé applicatie om zaken (processen) eenvoudig af te handelen. Met iZaaksuite ben je in staat om zaken, deelzaken, vervolgzaken en gerelateerde zaken te behandelen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om zaken dynamisch in te richten waarbij je ideale paden en uitzonderingssituaties kunt inrichten.

Opdracht

Zaakgericht werken is een procesgeoriënteerde manier van werken. iZaaksuite is onze applicatie die het zaakgericht werken mogelijk maakt voor gemeenten. Het zaakgericht werken met iZaaksuite is altijd gericht op het realiseren en leveren van een resultaat om de dienstverlening aan de burger optimaal te verzorgen.


Nog lang niet elke gemeente gebruikt iZaaksuite in volle breedte. Er liggen dus voor de gemeenten kansen om hun dienstverlening te verbeteren door hun processen te digitaliseren. Je onderzoekt hoe iZaaksuite een gemeente kan helpen hun digitaliseringdoelstellingen te behalen, het werk van de ambtenaren tegelijkertijd leuker maakt, waarbij direct stuurinformatie wordt gegenereerd door de digitale werkprocessen.

Wij denken zelf aan de onderstaande onderzoeksvragen, maar je bent natuurlijk vrij om die te verbeteren:

  • Welke gemeentelijke processen worden niet digitaal afgehandeld en zijn in iZaaksuite in te richten en welke voordelen brengt dit voor een gemeente?
  • Waar zit voor een gemeente veel efficiency d.m.v. het vervangen van een specifieke applicatie die maar een klein aantal processen vertegenwoordigd die in iZaaksuite kunnen worden ingericht?

Technische aspecten

  • Vertalen van business wensen naar requirements voor een zaaktype in iZaaksuite en deze ook inrichten;
  • Jouw onderzochte zaaktypen (proces) modeleren en inrichten in iZaaksuite;
  • Pitchen van het door jou ingerichte zaaktype in iZaaksuite op basis van de afgestemde requirements met een gemeente;
  • Op basis van de technische architectuur kunnen toelichten hoe een digitaal proces wordt verwerkt in verschillende componenten en/of applicaties;

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
17-10-2018
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
Trefwoorden
ICT, HBO, WO, stage, 's-Hertogenbosch
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
ICT, HBO, WO, stage, 's-Hertogenbosch