Stageopdracht: Efficiënt maken van het proces binnen Pinkroccade iBurgerzaken

Inleiding
Er komt veel kijken bij het maken van applicaties. Hetgene wat een klant graag zou willen zit niet ineens zomaar in hun applicatie. Hier komt een geheel proces bij kijken met meerdere afdelingen en personen. Al deze componenten moeten goed met elkaar samenwerken en goed met elkaar afstemmen.

Opdracht
Onderzoek dit proces van klantwens of klacht naar de uiteindelijke oplossing terug bij de klant. Dit begint bij het klantonderzoek. Wat willen klanten en hoe geven ze dit door? Geven ze dit wel altijd door en lopen ze hierbij misschien tegen zaken aan? Deze melding kan bij verschillende componenten aankomen in het bedrijf (denk aan helpdesk, consultants, development, sales). Onderzoek vervolgens het proces vanaf deze melding. Wat gebeurt er bij de verschillende componenten en hoe worden deze meldingen van de klanten aangepakt. Gebeurt dit altijd zoals het zou moeten of gebeurt dit ook op speciale wegen? Kijk vervolgens naar hoe deze meldingen worden gebundeld en hoe deze vervolgens worden aangepakt. Dit kan natuurlijk liggen aan het soort melding (wens/klacht/vraag). Als het gaat om een nieuwe functionaliteit kan deze soms niet worden meegenomen of komt die op een planning te staan van development. Pas nadat deze gebouwd is in iBurgerzaken en vervolgens na een heel proces bij de klant op hun systeem staat kan deze worden gebruikt. Dit is ook een deel van een proces van deze melding en kan soms erg lang duren.

Leg uiteindelijk vast hoe dit gehele proces van melding van klant tot oplossing van deze melding van de klant wordt aangepakt door het bedrijf. Wat gaat hierin mis en wat gaat er goed. Waar zou er verbetering in kunnen zijn. Let ook op de doorlooptijd van bepaalde paden die de melding aflegt en hoe deze tijd verminderd kan worden.


Aangezien ieder component vooral kijkt naar zijn component en er nooit een goed overzicht is gemaakt van alle componenten bij elkaar en de stroom van deze meldingen binnen deze componenten zou dit tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Het doel van deze opdracht is om dit proces te verbeteren.

Technische aspecten
Lean denken.
Eventueel modellen gebruiken om onze efficiëntie te berekenen.
Proces flow maken van Pinkroccade iBurgerzaken.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
21-11-2018
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
€325 voor een derdejaarsstage €400 voor een afstudeerstage
Trefwoorden
's-Hertogenbosch, stage, software, ontwikkeling, gemeente,
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
's-Hertogenbosch, stage, software, ontwikkeling, gemeente,