Stageopdracht: Effectiviteit en efficiëntie van salesproces vergroten

Inleiding

Wij bieden een super gave meewerkstage aan! Dit doen we omdat we geloven in nieuw talent, omdat we studenten graag ervaring op laten doen in het ‘werkveld’ en uit ervaring weten dat zowel de student als de organisatie er van groeit. En laat dat nét ons doel zijn!

Ons team Sales & Support van de unit PinkRoccade Publiekszaken is op zoek naar iemand die ons helpt de effectiviteit en efficiëntie van ons salesproces te vergroten. Enerzijds door processen en kaders te stellen (die jij mag implementeren), anderzijds door ook daadwerkelijk praktijkervaring op te doen!

PinkRoccade Publiekszaken levert innovatieve software en vooruitstrevende dienstverlening. Ons team is verantwoordelijk voor het relatie –en accountmanagement en alle commerciële trajecten die daarbij horen. We luisteren naar onze klanten om behoeften te achterhalen en bieden daarvoor onze oplossingen. We sturen offertes naar klanten en implementeren – na opdrachtverstrekking – nieuwe modules, functionaliteiten en dienstverlening! En juist daar hebben we jou voor nodig!

Onderzoek
Zoals aangegeven is ons team verantwoordelijk voor alle commerciële trajecten bij onze klanten. Vorig jaar hebben we met succes onderzoek gedaan naar het offerte-traject. Een stagiair heeft een adviesrapport geschreven welke we hebben geïmplementeerd. Naar aanleiding van zijn onderzoek zien we nu een grote uitdaging in het verbeteren van het commerciële proces nadat de offertes zijn gestuurd.

Met deze stageopdracht hopen wij een aantal verbeteringen door te voeren.
• Optimalisatie van het sales-proces
• Onderzoek en implementatie van verbetervoorstellen
• 10% hogere effectiviteit
• 10% hogere efficiëntie

We hebben een goed idee hoe we dit onderzoek voor ons zien, maar worden blij van jou input. Zie jij kansen en heb je aanbevelingen? Graag zelfs! In overleg met je stagebegeleider wordt je onderzoek bepaalt.

Werkervaring op doen!
Naast het onderzoek doe je praktijkervaring op. Je doet mee in alle commerciële werkzaamheden die van toepassing zijn, als je wilt voer je zelf het sales-gesprek bij de klant! Hieronder zie je enkele werkzaamheden waar jij ervaring in zal op doen.
• Je leert alle kneepjes van het salesproces van Sales Support (Verkoopkansen aanmaken, offertes opstellen, versturen en najagen en een opdracht binnen halen);
• Je gaat met accountmanagers mee om te zien hoe wij relatiemanagement uitvoeren;
• Je houdt met de Manager Sales strategische sessies om het kwartaal en/of maandplan te bespreken;
• Je belt klanten ter opvolging van offertes;
• Je verwerkt de binnengekomen opdrachten in de daarvoor bestemde systemen;
• Je helpt mee aan de maandelijkse rapportage richting het Management Team (MT)
• 32-40 uur
•Stagevergoeding €325 op basis van 40 uur voor een meewerkstage.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
06-11-2018
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
Trefwoorden
's-Hertogenbosch, stage, sales, gemeente,
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
's-Hertogenbosch, stage, sales, gemeente,