Stageopdracht: Cloud iSecurity

Inleiding

In de afgelopen jaren is het gemeente landschap ontzettend veranderd. Van een grijs stoffig imago naar een innovatief landschap in de IT wereld. Sinds twee jaar heeft Pinkroccade Publiekszaken een nieuwe applicatie, iBurgerzaken geïntroduceerd. Dit is een applicatie die burgers in staat stelt om thuis vanaf de bank alles digitaal te regelen bij de gemeente (denk hierbij aan huwelijk, geboorte, verhuizing, etc.). Binnen deze applicatie handelen ook de ambtenaren van de gemeente deze digitale aangifte af en verwerken zij tevens aanvragen die aan de balie binnenkomen.

Sinds de start maakt de Cloud omgeving een exponentiële groei door van het aantal gebruikers. De applicatie draait daarbij in een eigen private cloud-omgeving, waarbij veel nieuwe innovatieve technieken worden toegepast. Deze Cloud wordt onderhouden en ontwikkeld door het operations team. Een dynamisch team waarbij flexibiliteit & enthousiasme hoog in het vaandel staan!

Opdracht

De Pink Private Cloud bevat de GBA applicaties, iBurgerzaken en Cipers. Meer dan 140 gemeenten maken op dit moment al gebruik van deze applicaties. Beveiliging staat daarbij hoog in het vaandel. De opdracht bestaat uit het onderzoeken en in kaart brengen van de cloud architectuur, de beveiliging hiervan en tevens het doen van aanbevelingen op basis van voorgaande bevindingen. Kortom een security uitdaging van A tot Z!

Technische aspecten

Een van de volgende termen zou je aan moeten spreken: BPM tooling (Blueriq), Java, JVM, jUnit/Cucumber, Maven, Jenkins, ip-plan, agile testing, automated testing.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
02-11-2017
Standplaats
´s-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
HBO €400 (4e jaar) /€325 (3e jaar)
Trefwoorden
Stage, stageopdracht, afstudeeropdracht, ict, security, technisch, cloud
Branche
Automatisering / ICT
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
Stage, stageopdracht, afstudeeropdracht, ict, security, technisch, cloud